Avel

Vill meddela att det inte blir tänkt tikvalp, då tiken gick tom. Fick besked den 15 maj. Letar på nytt efter en avelstik.

Målsättningen med vår avel är att få fram friska och sunda Gordon Setter med goda jaktegenskaper. De ska följa rasstandarden utseendemässigt. Vi är intresserade av att ta tillvara på hundar med god mentalitet i vår avel, se vidare under den rubriken.

Vi vill helst sälja valpar till personer som ska använda hunden till jakt eller som vill träna den för jaktprov. Gordon Settern har en mycket kraftig motor som behöver stimuleras för att hunden ska må bra. Den behöver tränas tidigt i lydnad så att den kan följa med på promenad utan koppel.

Zilla med V-kullen

 

Vår avelshane Svartekällans Yatzy har parat sig med Vengedalen´s Gaya 2 och det blev 8 valpar som föddes 5 maj 2010. Det är 5 hanar och 3 tikar. För mer information angående valparn var vänlig kontakta Tor Roald Brennvall på Tel +4797014955.

Vår avelshane Svartekällans Yatzy har parat sig med Lynrabben´s Hera de Vil den 10/11 2009. Mer information kommer när valparna är födda.

Svartekällans Yatzy har parat sig med Åshöjdens Yaffa. Det blev 4 valpar, hanar, som föddes 5/4 2009. Valparna är Bello, Birk, Ben, Baron. Vi har själva behållet valpen Baron.

Svartekällans Zilla och Åshöjdens Sigge fick 7 valpar som föddes 15/12 2005. Valparna är Varo´n, Wolf, Vinter, Watson, Vincent, Vindy, Vinja.

Åshöjdens O´Hara och Åens Kalle Kluivert fick 4 valpar som föddes 11/4 2004 . Valparna är Xita, Xanthos, Xandee, X-scott.

Skogsviks Foxy och Spirit des Qausars fick 6 valpar som föddes 8/4 2004. Valparna är Yatzy, Yack, Yammy, Yrsa, Yava, Ystra Arma.

Åshöjdens O´Hara och Nymarkens Freddy Freak fick 5 valpar som föddes 21/6 2002. Valparna är Zilla, Zara, Zeasar, Zack, Zorro