Jakt

Fågeljakt samt småviltsjakt

Varför inte kombinera en dag med fågeljakt och en dag med småviltsjakt. Samarbete med Skattegårdens Jakt & vilt. Se även  www.skattegardensvilt.se. Boende mitt emellan dessa jakter. För mer information kontakta Bengt Stenson 070 3112990.

Kvalitetsjakt år 2013 över stående fågelhund.

Nu är det dags att boka er kvalitetsjakt över stående fågelhund. Ni kan antingen ha med er egen hund eller så får ni jaga över våra hundar. För att jakten skall bli så bra som möjligt och att skyttar och hundar skall få sina chanser tar vi endast fyra skyttar per gång. Jakten är på Backagården. Vi kan även ordna med övernattning och helpension om så önskas. För mer information kontakta Bengt på telefon 070 3112990

 

Sista jakten för säsongen med Baron De Ley i toppform

IMG_4229 IMG_4227 IMG_4226 IMG_4224 IMG_4221 IMG_4209

 

 

 

Jakt på Backagården efter första snön hösten 2012

Den 6 december var det dags för jakt på Backagården efter vinterns första snö. Fåglarna var mycket lätta och det var svårt att få till situationer, men fram på eftermiddagen lossnade det och en del vilt fick vi med oss. De hundar som Tord och jag hade ute var Athos, Tuva, Yatzy, Uniq, Baron och Bella.

Tords Tuva och Athos i aktion

Mr Tord i aktion med Tuva, Athos sekunderar

Skyttarna utplacerade

Tuva i aktion

Uniq i stånd med Bella sekunderande

 

Baron i aktion

Skyttarna i väntan på fågel

Uniq i stånd

Yatzy i stånd

 

Baron De Ley efter Svartekällans Yatzy och Åshöjdens Yaffa hade en lyckad höst 2012.

Han fick 1:a pris i ÖKL på fältprov i Falkenberg och en 6:e placering i SKL på fältprov i Varberg.

Foto av Johan Kvorning.

 

 

Våren 2011 jaktprov i Danmark. Baron De Ley blev bästa unghund i DGSK.

 

De 4 finalisterna i DGSK huvudprov våren 2011

Baron De Ley och Uniq

Jaktintresset startade med vår första hund och när vi såg den glädjen O`Hara hade när hon fick jaga fågel. Redan vid 7 månaders ålder bevisade hon på en jaktträning med västsvenska föreningen att hon hade de rätta anlagen. Vi har därefter tränat våra hundar efter bästa förmåga i jakt och har nu lyckats jaktmeriterat samtliga av våra egna hundar.

Svartekällans Yatzy har under hösten 2009 placerat sig på 6:e plats i SKL på Långtora samt blivit bäste hund i matchen mellan VFK och norska Ostfold .

Svartekällans Yatzy fick 2008 1:a pris, 2:a pris och 3:e pris i öppen klass på fyra starter.

Svartekällans Varo´n (Svartekällans Zilla –Åshöjdens Sigge) tog 2008 1:a pris i öppen klass på Gordonsetterns huvudprov i Enköping.